tiistai 18. lokakuuta 2011

Oikeuden Mies - Judge Dredd

Työssäni näen joka päivä ihmisiä laidasta laitaan. Linnakundeja, somaleja, erakkoja, hulluja, vähiksiä, oman elämänsä sankareita ja jopa transuja. Työkaverini kanssa on näiden tapausten myötä syntynyt vitsi, joka muistuu mieleen aina, kun olemme olleet jossain asunnossa, jonka asukki on omalla käytöksellään tai olemuksellaan todistanut oman tarpeettomuutensa tässä yhteiskunnassa. Silloin esiin astuu Judge Dredd!!

Niille, jotka eivät tiedä, kuka on Judge Dredd niin pieni valaistus tähän suureen sivistyksen aukkoon. Judge Dredd on fiktiivinen sarjakuvahahmo, joka toimii tuomarina tulevaisuuden suurkaupungissa Mega City Ykkösessä. Hänen toimenkuvanaan on olla poliisi, tuomioistuin sekä teloittaja. Kovista otteistaan tunnettu Dredd saattaa teloittaa rikolliset välittömästi, ilman armoa.

Esimerkkejä Judge Dreddistä ja sen tarpeellisuudesta tosi elämässä olisi lukemattomia. En ole rasisti, mutta vuosien aikana olen kiinnittänyt huomiota yhteen erityiseen seikkaan, joka ärsyttää minua suunnattomasti ja toistuu lähestulkoon jokaisessa asunnossa, jossa asuu somaleja. Ensinnäkään ne eivät koskaan avaa ovea, jos soitamme ovikelloa. Vituttaa aivan tolkuttomasti, kun tietää, että asunto vilisee täynnä elämää, mutta kukaan ei halua tai viitsi avata ovea. Lopulta, kun menemme asuntoon yleisavaimella niin naiset ja lapset toljottaa eteisessä suut auki aivan kuin tulisimme Judge Dreddin valtuuttamina päästämään koko pesueen päiviltä. Ei vielä. Vasta, kun näen, että perheen miehet nukkuvat makoisasti uniaan, oli kello sitten yhdeksän aamulla tai kaksi iltapäivällä. Se saa lievästi kyrvän nousemaan otsaan, kun vahingossa edes erehdyn ajattelemaan, kuinka itse painan niska limassa töitä ja joudun katselemaan päivästä toiseen näitä elämämme hutilyöntejä, jotka jaksaa kyllä juosta sossussa kädet ojossa, mutta töihin ei saa kirveelläkään. "Terve vaan teillekin hyvä herra! Teen tässä ahkerasti töitä, jotta saat jatkossakin kölliä päivät omassa pienessä 80m2 kodissasi." Koskaan en ole nähnyt, että somaliperheen "miehet" olisivat hereillä. Karkeasti voin kokemuksieni perusteella sanoa, että jos somalimies ei ole Itiksessä niin se nukkuu kotonaan, että jaksaa jossain vaiheessa valua sinne.

Judge Dreddiä olisi tarvittu erityisesti silloin, kun ovea ei tullut kukaan avaamaan ja yleisavaimella sisälle mentäessä löytyi vastapäisestä makuuhuonesta somalimies, joka nukkui kellon ollessa kaksi iltapäivällä. Huudoista huolimatta hän ei reagoinut mihinkään, koska oli olevinaan niin saatanan väsynyt. Voihan tietysti olla sekin mahdollisuus, että hän olisi ollut yövuorossa töissä. Useimmissa tapauksissa tämä yövuoro ei kuitenkaan tarkoita oikeita töitä vaan päivystystä Rautatientorilla. Töitähän moni näistä etelän ihmeistä ei ole koskaan nähnytkään. Kiitos suomalaisen hyvinvointijärjestelmän, joka pitää huolen siitä, että heidän ei tarvitse jatkossakaan niistä murehtia. Judge Dreddinä olisin erittäin mieluusti voinut kaivaa Lawgiver-pistoolini ja tähdätä tätä saatanan vätystä keskelle sitä isoa päätä, ja poistaa yhden niistä tuhannesta luodin ansaitsevasta luteesta, joka saa vereni kiehumaan pelkällä olemassaolollaan. Haluan vielä korostaa sitä, että en ole rasisti. Näitä samanlaisia vätyksiä löytyy paljon myös meidän Suomijunttienkin keskuudesta, mutta prosentuaalisesti nämä somalialaiset ystävämme vie silti potin kotiin. Ehkä kyseessä on vain kulttuurilliset erot, jonka mukaan miehen tehtävä on vain levätä, hengailla, tapella ja lisääntyä: Koti-Itis-Asematunneli-Kaisaniemenpuisto. Judge Dredd jatkaa oikeuden puolesta. Kuka on seuraava uhri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti