maanantai 3. lokakuuta 2011

The Jailhouse Man

Hiukan tuoreempi tapaus oli Länsi-Uudellamaalla. Normaaliin tapaan soitimme ensin ovikelloa. Kukaan ei tullut avaamaan, vaikka asunnosta kuului selkeästi musiikkia. Lopulta ovi avattiin yleisavaimella, väliovi oli kiinni. Siinä vaiheessa mietin jo, että kannattaako asuntoon edes yrittää mennä. Katsoin ulko-ovea. Siihen oli asukas itse asentanut järeät "turvalukot", eli kaksi erillistä salpaa, joilla hän selkeästi halusi turvata mahdollisesti itsensä tai jotain omaisuuttansa..? Noh, ei siinä vielä mitään. Koputimme välioveen ja olimme aikeissa avata ovea kahvasta, mutta kas kummaa..Ovenkahva oli katkaistu rautasahalla ulkopuolelta niin, että sitä ei voinut ulkopuolelta avata.

Koputuksista huolimatta kukaan ei tullut avaamaan. Päätimme lähteä, mutta emme vähin äänin. Sen verran otti päähän, että samalla, kun olin laittamassa ovea kiinni sanoin kovaan ääneen: "Vittu pidä kämppäs", ja suljin oven. Ehdin jo nousta portaita kohti seuraavaa kerrosta, kun kyseisestä asunnosta kuului kolinaa ja ovensuusta kuului murahdus. "Kävikö täällä joku?" Pakitin pari askelta ja näin ovella hiukan itseäni lyhyemmän (olen 190cm) kaljupäisen kaapin. "Joo, morjens. Tultaisiin tekemään niitä töitä jos teille vaan sopii?" "Tervetuloa vaan peremmälle!", kuului vastaus.

Astuimme ovesta sisään. Sisällä pauhasi Queenin "Show Must Go On" ja kaljupää tavaili sanoja mukana. Eteisessä haistoin heti ensimmäiseksi kannabiksen, siitä ei voinut erehtyä. Tunnelma oli siis varsin rauhallinen kaikesta huolimatta, olisi voinut odottaa pahempaakin. Mietin päässäni kaverin tarinaa. Kurkistus kylpyhuoneeseen oli piste i:n päälle. Vessan lattialla oli Alibi-lehti. Silloin tajusin, että tämä kaverihan on varmaan päässyt vähän aikaa sitten vankilasta. Ainakin kaikki viittasi siihen. Tyyppi oli myös aika selkeästi stereotyyppisen vankilakundin näköinen. Rujo, skrode, tatuoitu, kalju ja tappajan ilme viimeisteli häjyn olemuksen. Keittiössä oli liedellä spyttärin jämät ja tiskipöydällä Leaderin lisäravinteita: protskuja, kreatiinia, glutamiinia, omega-kapseleita ja vitamiineja. Selkeästi hän oli käyttänyt tai käytti myös kiellettyjä lisäravinteita. Sen verran oli miehellä kokoa. Käsikin oli lapion kokoinen. Se selittäisi myös kannabiksen polttelun. Jos steroidit tekisi hänestä agressiivisen niin pilven polttelu varmasti rauhoittaisi mieltä sen verran, että ei joutuisi steroidi-aggreissa ainakaan suurempiin ongelmiin. Toivottavasti hän saa elämänsä raiteilleen, vaikutti hyvin sympaattiselta kaverilta, mutta niinkuin varmasti tässäkin tapauksessa, menneisyydessä tehdyt virheet seuraavat hautaan saakka - halusit tai et.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti